Bár Horvátország eddig jól kezelte a járványt, van rá esély, hogy egy turista, aki Horvátországba érkezik elkapja a koronavírust.
Ezek a legfontosabb részletek a Horvát Népegészségügyi Intézet által írt utasításokból a fertőzés gyanúja vagy egy pozitív teszt esetén alkalmazandó eljárással kapcsolatban.

Horvátország fogadja a látogatókat 202-ban, de óvatosnak kell lenni
Horvátország fogadja a látogatókat 202-ban, de óvatosnak kell lenni

Az eljárás fertőzés gyanúja esetén

Ha koronavírus fertőzés gyanúja merül fel, akkor a turistának orvoshoz kell mennie. Ha az orvos megerősíti a fertőzés gyanúját, akkor a turistát tesztelik a koronavírusra.

Ha a betegségnek nincsenek komoly tünetei, akkor a turistának a vizsgálati eredmények megérkezéséig a saját szállásán kell elszigetelődnie. Ebben az időszakban nem érintkezhet vendéglátójával. Az ételeket és az egyéb szükségleteket közvetlenül a szobájában szolgálják fel, kerülve az érintkezést.

Azoknak a vendégeknek, akik ugyanannak a családnak vagy csoportnak a tagjai, szintén a szállásukon kell tartózkodniuk a vizsgálati eredmények megérkezéséig.

Ha a vizsgálati eredmény negatív, akkor a vendég elszigetelése megszűnik, és újra szabadon mozoghat.

Azt a vendéget, akinél megerősítették, hogy koronavírus fertőzött és a betegségnek nincsenek komoly tünetei, elkülönítésre alkalmas helyen kell elszállásolni. Ezeket a helyeket a helyi turisztikai közösség választja ki, ezek lehetnek akár apartmanok, mobilházak vagy kollégiumok.
Ugyanez alkalmazandó azokra a vendégekre, akik szoros kapcsolatban állnak a beteggel.

Ha a vendég a saját országába kíván hazatérni, mielőtt az elkülönítés ideje lejár, ezt a saját országának egészségügyi hatóságával folytatott konzultációt követően megteheti. A hazautazás módjában és annak finanszírozásában meg kell állapodni.

Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Croatia.

A legfrissebb a Horvátország Turizmuson


Zaostrog és Podaca - látványosságok és turizmus

A Makarska Riviéra sok olyan hellyel rendelkezik, mely a világ minden részéről érkező látogatókat elgyönyörködteti. A leghíresebbek Makarska, Baska Voda, és Brela. Azonban, számos egyéb olyan hely van a Makarska Riviérán, amely nem olyan felkapott, de hasonló természeti szépséggel és strandokkal rendelkezik. Ezek meghittebb...

Biokovo Természetvédelmi Park - helyszín, skywalk és jegyár

„A szem, az elme és a szív eljuttat bennünket arról, ami látható, ahhoz, ami nem látható.” Ez az, amit a leghíresebb biokovoi kutató Dr. Jure Radić szerzetes mondott erről a misztikus hegyről, amely a Makarska Riviéra hátországában található. A Biokovo természetes szépségével, növény- és állatfajaival örvendezteti ...

A Kék- és Vörös-tó Imotskiban

Horvátország nem csak a tengerparti városokról szól. A Makarska Riviéra hátországában van egy érdekes város, melyet Imotskinak hívnak. Minden évben egyre több turista látogatja meg, és a legfőbb látványosságai a Kék- és a Vörös-tó. Mint láthatja a képekről, a tavak gyönyörűek és megéri egy napra kirándulni itt....

A legjobb szálláshelyek Split