A Makarska Riviéra sok olyan hellyel rendelkezik, mely a világ minden részéről érkező látogatókat elgyönyörködteti. A leghíresebbek Makarska, Baska Voda, és Brela.

Azonban, számos egyéb olyan hely van a Makarska Riviérán, amely nem olyan felkapott, de hasonló természeti szépséggel és strandokkal rendelkezik. Ezek meghittebb helyek, és tökéletesek a családi nyaralást élvezni vágyók számára. Néhány ezek közül, például Gradac, Zaostrog és Podaca, a Riviéra déli részén található.

Emberek jól szórakoznak Zaostrogban
Emberek jól szórakoznak Zaostrogban

Zaostrog és Podaca turizmus

Mint láthatja a képekről, Zaostrog egy szép, meghitt turista célpont mely mindennel rendelkezik egy jó családi vakációhoz. . A hely nem zsúfolt, így élvezheti annak mediterrán hangulatát. A strandok nagyrészt kavicsosak, árnyékot biztosító fákkal. A strandon maradhat a forró napos órákban is.

Zaostrog strand
Zaostrog strand

Sok strandbár és étterem található éppen a part fölött Zaostrogban és Podacán. Az árak megfizethetőek. Egy pizzáért átlagosan 7 - 8 eurót kell fizetni.

2020 júliusában, a koronavírus járvány első hullámát követően, minden bár és étterem nyitva van. Zárt térbe történő belépéskor a kéz fertőtlenítése és a 2 méteres távolság tartása szükséges. A kávézókban és az éttermekben a maszk nem kötelező, csak az üzletekben.

Nyitva vannak a kávéházak és az éttermek 2020-ban Zaostrogban
Nyitva vannak a kávéházak és az éttermek 2020-ban Zaostrogban

Zaostrogban a legmonumentálisabb történelmi épület a ferences templom a 15. századból. Gótikus stílusban épült. A templomban mindennap tartanak misét. Az időbeosztást a honlapjukon tudja megtekinteni.

Ferences templom Zaostrogban
Ferences templom Zaostrogban

A leghíresebb szálláshely lehetőség, amely egy hotel és apartman komplexum a Morenia All Inclusive Resort. Szép apartmanokkal rendelkezik közvetlenül a tenger felett. Ez egy nagyobb luxust kínáló és drágább szállás.

Számos privát apartman is található, és felhívnám a figyelmet a Mandy apartmanra, ahol látogatásom során tartózkodtam. A házigazda barátságos, az apartmanok nem a luxus kategóriába tartoznak, de tiszták és megfizethetők. Határozottan ajánlom.

A harmadik lehetőség a szállásra kempingben, a Viter. A koronavírus járvány szempontjából, különösen 2020-ban a kempingeket tartják a legbiztonságosabb szálláslehetőségnek.


Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Zaostrog Podaca.