Miután meglátogattam Makarskát, Baska Vodát és Brelát, ideje volt meglátogatnom a Makarska Riviera utolsó gyöngyszemét, Tucepit. Éppen úgy, ahogy a többi hely a Makarska Rivierán, Tucepi vonzó horvát turista célponttá vált.
2019. június 13-án látogattam oda.

Tucepi napnyugta
Tucepi napnyugta

Hogyan érkeztem meg Tucepibe

Tucepi legkönnyebbene autóval vagy busszal közelíthető meg. Autóval mentem oda Splitből. Az út másfél óráig tartott, és kényelmes volt. Nem sok autó volt az utakon. A kis forgalom nagy előnye a horvát turizmusnak június folyamán.

Az autómat a városközpontban hagytam. Könnyű volt parkolóhelyet találni. Price for parking was around 1.4 euros (10 kunas) per hour, which is significantly cheaper compared to parking price in Brela and Baska Voda (2.5 euros). Generally speaking, Tucepi is more affordable than other destinations of Makarska Riviera, which makes the place even more appealing.

Szép nyaralóház Tucepin
Szép nyaralóház Tucepin

Amint kiszálltam az autómból Tucepiben, nyugodtnak kezdtem érezni magam. A tenger és a part nyugtatóan hatott rám. Éreztem, hogy szép helyen vagyok. Ez ugyanaz a hangulat, mint amit a Makarska Riviéra más helyein is éreztem.

Amikor körülnéztem azt láttam, hogy az emberek jól érzik magukat. Néhányan a kora esti sétát élvezték,míg mások még mindig a strandon voltak, vagy a sok kávéház és étterem közül valamelyikben tartózkodtak. Mindenki élvezte a nyaralást Tucepiben.

Sétány
Sétány

Mikor megérkeztem Tucepibe, már éhes voltam, ezért első dolgom volt, hogy találjak egy szép éttermet, ahol pizzát kínálnak elérhető áron. Néhány percnyi séta után, kiválasztottam a Mala Barka nevű éttermet a tenger közelében. A pizza finom volt, de ami fontosabb, a hangulat az étteremben fantasztikus volt. Élveztem a kilátást a tengerre. A tenger nyugtató hangja mindent tökéletessé alakított.

A pizza és a kávé 7,5 eurómba került, ami eléggé megfizethető ár. Ha nem pizzát szeretne, megízlelheti a mediterrán specialitások egyikét, mint például a halfilét (11 euró), a polipsalátát (9 euró) vagy bármilyen más éttermi különlegességet.

Étterem Tucepiben
Étterem Tucepiben

Tucepi rendelkezik Horvátország egyik legnagyobb strandkomplexumával. A tengerpart több mint 3 kilométer hosszú, és sok kavicsos strandja van. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a teljes Tucepi tengerpart egy nagy strand. A strandok fölött kávéházak, fagylaltozók és éttermek vannak. Némelyikük igen szép kialakítású.

Strandok Tucepiben
Strandok Tucepiben

Tucepi élő koncerteket is szervez a nyári szezonban, heti néhány alkalommal. A koncertek rendszerint 21:30-kor kezdődnek. Szerencsém volt, mert látogatásom idején Neno Belan adott koncertet, aki egyike a leghíresebb horvát zenészeknek és szövegíróknak. Nagyon szeretem a zenéjét.

Kora este Tucepiben
Kora este Tucepiben
Élő zene Tucepiben Neno Belan
Élő zene Tucepiben Neno Belan

Éppen úgy, mint a Makarska Riviéra egyéb úti céljai, Tucepi nagyszerű hely a szabadság eltöltéséhez. Rendelkezik minden szükséges létesítménnyel, ami egy ilyen nagy célállomás esetében elvárható. Ezek kívül, megfizethetőbb, mint más helyek a Riviérán. Ha csendes és megnyugtató helyet keres nagyszerű strandokkal és tengerparttal,akkor ajánlom, hogy vegye fontolóra Tucepit, mint az Ön nyaralásának helyszínét.

Nézze meg a legjobb szálláslehetőségeket Tucepiben, melyet partnerünk, a booking.com biztosít.


Zvonimr Peran     2020-12-29

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Tucepi.