Sevid egy kis horvát turisztikai célpont, amely Rogoznica és Split között helyezkedik el. Éppen úgy, mint Vinisce, Sevid is egy félszigeten található, amely is Marina község része.

Sevid napnyugta
Sevid napnyugta

Hogyan menjünk Sevidbe

Az út első része a horvát D8-as úton vezetett. Splitből mentem oda. Amikor megérkeztem Svincába, amely egy kis hely és a D8-as út közelében található, láttam egy táblát, amely azt jelezte, hogy Sevid jobbra van. 7 kilométert kellett autóznom. Az út ezen része Svincától egy kicsit kényelmetlen volt a szúk utak és a sok domb miatt. Ráadásul az útról hiányoznak a közlekedési táblák, így nem tudtam azonnal kitalálni, hogy merre van a hely központja. Valószínűleg a megközelíthetőség Sevid, mint turisztikai célpont legnagyobb hibája.

Szűk utcák Sevidben
Szűk utcák Sevidben

A kicsit kimerítő utat követően ideje volt sétálni egyet a helyen. Azt kell mondanom, hogy a félsziget természeti szépsége azonnal megfogott. Ez a horvát turizmus gyöngyszeme. A tenger kristálytiszta és a félsziget látványa a naplementében nagyszerű volt. Ilyen szempontból tetszett a hely.
Másrészt, néhány szükséges turisztikai létesítmény hiányát vettem észre. Az egész helyen csak egy bár és egy étterem található. A tengerpart fölötti utca nem teljesen aszfaltozott. nincsenek szervezett túrák Visre, Bracra és Hvarra. Ha egynapos túrát szeretne tenni ezekre a helyekre, akkor először Splitbe kell menni a kompkikötőbe és a igénybe venni a kompot.
A rendelkezésre álló szolgáltatások egy része magában foglalta nyugágy, csónak és jet ski kölcsönzését.

A séta a tengerpart mentén Sevidben
A séta a tengerpart mentén Sevidben

Az egész tengerpart olyan, mint egy nagy strand. Természetes, betonozott, és kavicsos strandokból tevődik össze. Némelyikük rendezett, mégis némelyik természetesebb. Válassza azt, amelyiket jobban szereti.

Betonozott strandok Sevidben
Betonozott strandok Sevidben
Sevid kavicsos strandja
Sevid kavicsos strandja

Mint ahogy korábban említettem, Sevidről nincsenek szervezett túrák. De ha autóval érkezik, akkor mehet (és kell is) egynapos utakra Splitbe, Trogirba és Sibenikbe. Ezek a helyek gyönyörű kulturális látványosságokkal rendelkeznek, és kevesebb mint 60 kilométerre vannak Sevidtől.

Sevid ideális hely azok számára, akik csendes és megfizethető szállást keresnek. Szépsége, tiszta tengere és szép tengerpartja a fő vonzereje. Az egyetlen hátránya a megközelíthetősége és szűk utcái. Ha ez megfelel Önnek, akkor azt hiszem nagyszerű nyaralása lehet Sevidben.
Találjon szálláslehetőséget Sevidben


Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Sevid.