Rogoznica egy tengerparti város, amely Sibenik és Split között található. Egyre népszerűbb azok körében, akik a nyaralásukat Horvátországban töltik.
2019. április 27-én látogattam el Rogoznicába.

Rogoznica tengerpartja
Rogoznica tengerpartja

Hogyan érkeztem Rogoznicába

Autóval érkeztem oda, Splitből. Az út nagyjából egy óra volt. Kényelmes utazás volt, és az utakon nem volt nagy forgalom.
Az tetszett leginkább Rogoznicában, hogy az utcák többsége egyirányú. Ezért könnyű volt a hely bármely részét autóval megközelíteni. Továbbá, rengeteg parkolóhely volt mindenfelé a városban, még a központban is.
Azok, akik rendelkeznek vezetési tapasztalattal Horvátországban, tudják milyen fontos, hogy egy turista hely megközelíthető legyen és jó utakkal rendelkezzen.
Ha busszal utazik Horvátországba, Rogoznicába számos buszjárat vezet vagy áll meg ott, az utasok fel- és leszállásához.
A legközelebbi repülőtér a spliti repülőtér, amely 20 kilométerre van a településtől.

Rogoznica fő települése Rogoznica városa. Egy kis szigeten helyezkedik el, amelyet egy híd köt össze a szárazfölddel. A város szép és rendezett benyomást kelt. Minden olyan létesítménnyel rendelkezik, amely egy nagy utazási célponttól elvárható. A tengerhez közel szép sétány van kávéházakkal, éttermekkel és strandokkal.
Ami legjobban tetszett, az az érintetlen part a sétánnyal, ami a városközpont közelében van. Ez nagyszerű azok számára, akik egy kis magánéletet keresnek, ahol élvezhetik a napot és a tengert. Könnyen megtalálhatja magának a part egy csendes sarkát. Másrészt, ha inkább városias strandra vágyik, sok emberrel, akkor a központ közelében azt is megtalálhatja.
Azt tudom megállapítani, hogy Rogoznica városias és csendes is egyben.

Sétány a tenger mentén
Sétány a tenger mentén
Rogoznica látképe a Marina Frapáról
Rogoznica látképe a Marina Frapáról
A Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele templom
A Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele templom

Rogoznica második leghíresebb települése Marina Frapa. Rogoznica városától kevesebb mint egy kilométerre található. A hely az Adriai-tenger egyik legnagyobb kikötőjeként ismert. Ezért a gazdag vendégek többnyire ott tartózkodnak. De a helyet mindenkinek meg kell látogatnia. Egész Rogoznica legérdekesebb látványossága: a tó, amelynek neve a Sárkány szeme.
A másik látnivaló egy gyönyörű sétány a tenger mentén, hasonló a Rogoznica városában található sétányhoz. A sétány végén található egy kápolna, amelyet a Boldogságos Szűz Máriának szenteltek. Sáta közben a élvezheti Rogoznica városának látványát. Lehetősége lesz megnézni a leginkább luxusnak számító jachtokat és hajókat.
Ha Marina Frapába autóval érkezik, akkor a parkolásért fizetni kell (10 kuna/óra).

Hajók Marina Frapán
Hajók Marina Frapán
A Sárkány szeme tó
A Sárkány szeme tó
A Miasszonyunk kápolna
A Miasszonyunk kápolna

Kacsolódók: Vinisce; Sevid


Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Rogoznica.