Podgora egy kis tengerparti hely a Makarska Riviérán, Tucepi városától délre.

Podgora tengerpart
Podgora tengerpart

Hogyan jutunk el Podgorába

Csakúgy, mint a Makarska Riviéra többi tengerparti települése, Podgora is a D8-as állami út alatt helyezkedik el. A helyet könnyű megközelíteni autóval vagy busszal. Az út Splitből mintegy másfél órát vesz igénybe. A parkolás ára a városközpontban 7 kuna (kb. 1 euró), amely olcsóbb, mint a parkolás Tucepiben vagy Brelában.

Napnyugta
Napnyugta

Ha szeret hosszan sétálni a tengerparton, akkor Podgora az Ön helye. A tenger mentén sok kilométernyi szép sétány jellemzi. Mindenhol a sétány körül különböző kialakítású bárok és éttermek találhatók.
A sétány alatt több kilométer hosszan kavicsos strandok találhatók, mindenféle turisztikai létesítményekkel, ideértve nyugágy, jet-ski, vízibicikli, stb. bérlését is.
Az utazási irodák gyakran szerveznek egynapos utakat olyan szigetekre, mint Hvar, Brac, és Korcula.

Strand
Strand
Strandröplabda
Strandröplabda

Podgora nem csak a tengerpartról és a strandokról szól. Ha szeret várost nézni, akkor érdekesnek fogja találni a helyet.

Podgoráról az első írásos feljegyzés 1499-ből származik. A régészeti ásatások feltárták, hogy már a kőkorban is éltek ott emberek. A görög és római időkben a helyet az illírek lakták.
Podgorában az érdekes emlékművek közé tartozik a Szeplőtelen Fogantatás temploma és néhány szobor.

A templom 100 méterre található a tengertől, az eredeti, modern építészetet jeleníti meg. Sátor formájú, színe pedig olyan, mint a betoné. Ezért tűnik úgy, mintha a templom befejezetlen lenne.
Az 1960-as években készült. Építésének oka az, hogy a tengerparti város, Podgora népessége növekedett a 20. században.

A példaértékű nők szobra ("Kip Uzorite") egy kis sziklán található a tengerparton. A halászok és hajósok feleségeinek tiszteletére készült. A szobor egy térdelő nőt ábrázol.

A példaértékű nők szobra
A példaértékű nők szobra

Az emlékmű a 20. században, a fasizmus felett aratott győzelem tiszteletére épült. A sirály egyik szárnya a második világháborúban elesett katonák és áldozatok tiszteletére lehajlik.

A sirályszárny emlékmű
A sirályszárny emlékmű

Zvonimr Peran     2020-12-29

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Podgora.