Podgora egy kis tengerparti hely a Makarska Riviérán, Tucepi városától délre.

Podgora tengerpart
Podgora tengerpart

Hogyan jutunk el Podgorába

Csakúgy, mint a Makarska Riviéra többi tengerparti települése, Podgora is a D8-as állami út alatt helyezkedik el. A helyet könnyű megközelíteni autóval vagy busszal. Az út Splitből mintegy másfél órát vesz igénybe. A parkolás ára a városközpontban 7 kuna (kb. 1 euró), amely olcsóbb, mint a parkolás Tucepiben vagy Brelában.

Napnyugta
Napnyugta

Ha szeret hosszan sétálni a tengerparton, akkor Podgora az Ön helye. A tenger mentén sok kilométernyi szép sétány jellemzi. Mindenhol a sétány körül különböző kialakítású bárok és éttermek találhatók.
A sétány alatt több kilométer hosszan kavicsos strandok találhatók, mindenféle turisztikai létesítményekkel, ideértve nyugágy, jet-ski, vízibicikli, stb. bérlését is.
Az utazási irodák gyakran szerveznek egynapos utakat olyan szigetekre, mint Hvar, Brac, és Korcula.

Strand
Strand
Strandröplabda
Strandröplabda

Podgora nem csak a tengerpartról és a strandokról szól. Ha szeret várost nézni, akkor érdekesnek fogja találni a helyet.

Podgoráról az első írásos feljegyzés 1499-ből származik. A régészeti ásatások feltárták, hogy már a kőkorban is éltek ott emberek. A görög és római időkben a helyet az illírek lakták.
Podgorában az érdekes emlékművek közé tartozik a Szeplőtelen Fogantatás temploma és néhány szobor.

A templom 100 méterre található a tengertől, az eredeti, modern építészetet jeleníti meg. Sátor formájú, színe pedig olyan, mint a betoné. Ezért tűnik úgy, mintha a templom befejezetlen lenne.
Az 1960-as években készült. Építésének oka az, hogy a tengerparti város, Podgora népessége növekedett a 20. században.

A példaértékű nők szobra ("Kip Uzorite") egy kis sziklán található a tengerparton. A halászok és hajósok feleségeinek tiszteletére készült. A szobor egy térdelő nőt ábrázol.

A példaértékű nők szobra
A példaértékű nők szobra

Az emlékmű a 20. században, a fasizmus felett aratott győzelem tiszteletére épült. A sirály egyik szárnya a második világháborúban elesett katonák és áldozatok tiszteletére lehajlik.

A sirályszárny emlékmű
A sirályszárny emlékmű

Zvonimr Peran     2020-12-29

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Podgora.

A legfrissebb a Horvátország Turizmuson


Zaostrog és Podaca - látványosságok és turizmus

A Makarska Riviéra sok olyan hellyel rendelkezik, mely a világ minden részéről érkező látogatókat elgyönyörködteti. A leghíresebbek Makarska, Baska Voda, és Brela. Azonban, számos egyéb olyan hely van a Makarska Riviérán, amely nem olyan felkapott, de hasonló természeti szépséggel és strandokkal rendelkezik. Ezek meghittebb...

Biokovo Természetvédelmi Park - helyszín, skywalk és jegyár

„A szem, az elme és a szív eljuttat bennünket arról, ami látható, ahhoz, ami nem látható.” Ez az, amit a leghíresebb biokovoi kutató Dr. Jure Radić szerzetes mondott erről a misztikus hegyről, amely a Makarska Riviéra hátországában található. A Biokovo természetes szépségével, növény- és állatfajaival örvendezteti ...

A Kék- és Vörös-tó Imotskiban

Horvátország nem csak a tengerparti városokról szól. A Makarska Riviéra hátországában van egy érdekes város, melyet Imotskinak hívnak. Minden évben egyre több turista látogatja meg, és a legfőbb látványosságai a Kék- és a Vörös-tó. Mint láthatja a képekről, a tavak gyönyörűek és megéri egy napra kirándulni itt....

Szintén látogassa meg


Tucepi

Miután meglátogattam Makarskát, Baska Vodát és Brelát, ideje volt meglátogatnom a Makarska Riviera utolsó gyöngyszemét, Tucepit. Éppen úgy, ahogy a többi hely a Makarska Rivierán, Tucepi vonzó horvát turista célponttá vált. 2019. június 13-án látogattam oda....

Makarska

A városi múzeumba történő belépés ára csak 1,5 euró. A múzeumi kiállítás alap információkat tartalmaz a város és a közeli helységek (Brela, Baska Voda, Podgora, Tucepi) történetéről. Ismeretes, hogy az első lakók a kőkorszakban éltek Makarskában. A legkiemelkedőbb épületek a barokk korban épültek, ideértve a Szent ...

Sucuraj

A kis települést, ami Hvar szigetének keleti részén helyezkedik el Sucurajnak hívják, és egy gyönyörű és meghitt turista hely, amelyet általában a híresebbek Hvar városa és Stari Grad érdekében figyelmen kívül hagynak. Meg fogjuk látni, hogy miért érdekes hely Sucuraj, és ki lesz az, aki kényszert fog érezni arra, hogy me...

A legjobb szálláshelyek Podgora