Ha szép és meghitt helyet keres Horvátországban a nyaraláshoz, akkor Dolac, amely egy kis tengerparti gyöngyszem Primosten és Bilo között, megfontolásra érdemes.

Dolac tengerpartja
Dolac tengerpartja

Hogyan jutunk el Dolacba

Dolacba autóval a legkönnyebb menni. Csak a D8-as tengerpartparti állami úton kell haladnia, és amikor meglátja a „Dolac" táblát, az azt jelenti, hogy megérkezett.
Az apartmanok többsége könnyen megközelíthető, és parkolási lehetőséget is kínál a vendégek számára. Ezen felül a D8-as út közelében vannak ingyenes nyilvános parkolóhelyek. Ez azoknak kedveznek, akik csak egy napig vagy kevesebb ideig akarnak maradni.
Az autó alternatívája a busz. Rengeteg buszjárat van Sibenikből vagy Splitből, amelyek megállnak Dolacban.

Sziklás strand Dolacban
Sziklás strand Dolacban

Dolac tengerpartja gyönyörű, azt is mondhatnám, hogy a leggyönyörűbb Horvátországban. Kavicsos és természetes sziklás strandokból áll. Fontos az is, hogy a főszezonban sem zsúfoltak Dolac strandjai. Azon ritka tengerparti helyek egyike, ahol nincs tömeg, és ez még vonzóbbá teszi.
Közvetlenül a part felett van egy sétány, amely ideális családi vagy romantikus sétához, kerékpározáshoz és kocogáshoz.

Strand Dolacban
Strand Dolacban
Sétány Dolacban
Sétány Dolacban

A látogatók többnyire a tengerparton vagy a kávézók valamelyikében töltik az idejüket. A legszebb bár a Bistro Boxer klub. Kedvenc itala fogyasztása közben élvezheti a partra nyíló kilátást.
Ha enni szeretne, Dolacban van néhány remek étterem, melyek mediterrán specialitásokat kínálnak. Kiemelném a Dolac és a Bila Lučica éttermet, amelyek közvetlenül a part felett találhatók.

A Bila Lucica étterem
A Bila Lucica étterem
A Bistro Boxer klub
A Bistro Boxer klub

Dolacban nincs aktív éjszakai élet, ilyen célból a közeli Primostenbe kell menni. A saját autójával is elmehet Primostenbe, de azt javaslom, hogy inkább taxival vagy Uberrel menjen. A taxi ára kevesebb mint 10 euró az odaútra. Ha saját autójával megy, 10 kunát kell óránként fizetnie a parkolásért Primostenben.
Primosten rendelkezik Horvátország egyik leghíresebb nyári szórakozóhelyével. Ez az Aurora, amely 2 kilométerre található a hely központjától.

Dolac gyönyörű apartmanokkal rendelkezik, erkéllyel és csodálatos kilátással a tengerre.
Nézze meg az alábbi térképen. A térképet partnerünk a booking.com biztosítja.


Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Dolac.