Az elmúlt 3 hónapban a koronavírus sok tekintetben megváltoztatta az életünket. Az egik legjelentősebb változás, ami többé-kevésbé inden országban jelen van, az a mozgás korlátozása.
A helyzet mostanában normalizálódik. Az EU megnyitja tagállamok közti határait. A kérdés, amelyet sok ember tesz fel saját magának, hogy menjenek-e idén külföldre nyaralni, vagy maradjanak otthon. Néhány gondolatot fogok megosztani azzal kapcsolatban, hogy elutazzunk-e Horvátországba az idén vagy sem.

Horvátország gyönyörű
Horvátország gyönyörű

A horvátországi nyaralás előnyei 2020-ban

Habár senki sem szereti a koronavírust, ez mégis jár némi előnnyel a Horvátországba látogatók számára. Az első előny az ár. Ahogy már írtam a fő úti célokról Horvátországban 2020-ban, a szállás, az éttermek és a kulturális látnivalók árai jelentősen csökkentek. Például, ha tesz egy túrát Dubrovnik falai körül, akkor 2020. júniusában csak 50 kunát kell fizetnie egy felnőtt jegyért. A normál ár 200 kuna felnőttenként.
A magán apartmanok kölcsönzői számára világos, hogyha vonzani szeretnék a látogatókat, akkor lejjebb kell vinniük az árakat. Ha vet egy pillantást az online foglalással foglalkozó felületekre, akkor észre fogja venni, hogy az árakat már csökkentették is. Dubrovnik, Split és Hvar városa soha nem volt még ennyire megfizethető, mint most.

Egy újabb előny a látogatás meghittebb hangulata. Normális körülmények között látogatók ezreit lehet látni Dubrovnik főutcáján, a Stradunon fel-alá sétálni. Ez mostanság kényelmesebb lesz. Ugyanez vonatkozik a strandokra, látnivalókra és minden más, a látogatók érdeklődésére számot tartó helyre is.

A következő előny a horvát egészségügyi rendszer. Horvátország kitűnően vizsgázott a koronavírus járvány elleni harcban. A koronavírus fertőzések minimális száma, és a megfelelő egészségügyi rendszer garantálja az egészségügyi ellátás minőségét valamennyi turista számára, aki Horvátországban találja magát.

Ha szeretett volna egy nagy bulit tartani Horvátországban, részt venni olyan zsúfolt eseményeken, mint az Ultra Europe fesztivál, akkor sajnos ez az év nem az Ön ideje. A távolságtartási korlátozások a következő néhány hónapban még hatályosak lesznek, talán még hosszabb ideig is. Olyan helyek, mint Novalja és híres strandja Zrce új működési módra készültek fel, amely kizárja a bulizás lehetőségét, mint ahogy korábban lehetett.

Ha Horvátországban szeretne nyaralni, akkor Önnek ki kell töltenie egy kérdőívet. Ezt úgy hívják, hogy Enter Croatia. Ezen ki kell tölteni azt a szálláshelyet is, ahol tartózkodni fog.

Következtetésképpen azt mondhatnám, hogy az idei év jó lehetőség arra, hogy megtapasztaljuk Horvátországot. Ha a zsúfolt fesztiválok és bulik nem kiemelten fontosak Önnek, akkor akkor olyan lehetősége lesz élvezni Horvátországot, mint még soha azelőtt. Jöjjön el, és nézze meg milyen szép!

Zvonimr Peran     2020-10-25

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Croatia.

A legfrissebb a Horvátország Turizmuson


Zaostrog és Podaca - látványosságok és turizmus

A Makarska Riviéra sok olyan hellyel rendelkezik, mely a világ minden részéről érkező látogatókat elgyönyörködteti. A leghíresebbek Makarska, Baska Voda, és Brela. Azonban, számos egyéb olyan hely van a Makarska Riviérán, amely nem olyan felkapott, de hasonló természeti szépséggel és strandokkal rendelkezik. Ezek meghittebb...

Biokovo Természetvédelmi Park - helyszín, skywalk és jegyár

„A szem, az elme és a szív eljuttat bennünket arról, ami látható, ahhoz, ami nem látható.” Ez az, amit a leghíresebb biokovoi kutató Dr. Jure Radić szerzetes mondott erről a misztikus hegyről, amely a Makarska Riviéra hátországában található. A Biokovo természetes szépségével, növény- és állatfajaival örvendezteti ...

A Kék- és Vörös-tó Imotskiban

Horvátország nem csak a tengerparti városokról szól. A Makarska Riviéra hátországában van egy érdekes város, melyet Imotskinak hívnak. Minden évben egyre több turista látogatja meg, és a legfőbb látványosságai a Kék- és a Vörös-tó. Mint láthatja a képekről, a tavak gyönyörűek és megéri egy napra kirándulni itt....

A legjobb szálláshelyek Split