Horvátország a látogatók számára biztonságos helyként ismert. Az emberek nappal szabadon mehetnek bárhová, ahová csak akarnak, és a legtöbb helyen éjjel is. A nyugodt légkör elsősorban olyan tengerparti célpontok esetén érezhető, mint Split vagy Hvar. Ennek ellenére Horvátországban utazgatva továbbra is alapvető óvintézkedések szükségesek.

Ez azt jelenti, hogy először is vigyázzon személyes tárgyaira. Ajánlom, hogy séta közben a táskát tartsuk láthatóan magunk előtt. Amikor a strandra megyünk, csak minimális összegű pénzt vigyünk magunkkal, annyit, amennyi szükséges egy koktélra vagy egy kávéra.

Tiszteljük a természetet! Ha olyan természeti látványosságokat látogatunk meg, mint a Plitvicei-tavak vagy a Krka Nemzeti Park, akkor viseljünk megfelelő lábbelit és kövessük az időjárás előrejelzést. Az ilyen helyek meglátogatása előtt ne fogyasszunk alkoholt. Habár ritkák a balesetek, és a biztonság szintje magas, fontos, hogy felkészültek és koncentráltak legyünk.

Horvátországban az egyetlen hivatalos fizetőeszköz a kuna. A legtöbb üzletben ezt az egyetlen fizetési módot fogadják el, és csak néhányban fogadnak el eurót, dollárt vagy fontot. Ezenkívül a legtöbb üzlet betéti és hitel kártyát is elfogad fizetőeszközként.
Ajánlom, hogy mindig legyen nálunk valamennyi kuna a pénztárcában. A külföldi pénzeket átválthatjuk kunára a bankokban, pénzváltóknál vagy az ATM-ek használatával, amelyek egyre gyakoribbak Horvátországban. Mindegyik lehetőség biztonságos. A legjobb átváltási árfolyam elérése érdekében nézzen meg néhányat, mielőtt pénzt igényelne.

Legyen biztonságban Horvátországban
Legyen biztonságban Horvátországban

Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Money And Safety.

A legfrissebb a Horvátország Turizmuson


Zaostrog és Podaca - látványosságok és turizmus

A Makarska Riviéra sok olyan hellyel rendelkezik, mely a világ minden részéről érkező látogatókat elgyönyörködteti. A leghíresebbek Makarska, Baska Voda, és Brela. Azonban, számos egyéb olyan hely van a Makarska Riviérán, amely nem olyan felkapott, de hasonló természeti szépséggel és strandokkal rendelkezik. Ezek meghittebb...

Biokovo Természetvédelmi Park - helyszín, skywalk és jegyár

„A szem, az elme és a szív eljuttat bennünket arról, ami látható, ahhoz, ami nem látható.” Ez az, amit a leghíresebb biokovoi kutató Dr. Jure Radić szerzetes mondott erről a misztikus hegyről, amely a Makarska Riviéra hátországában található. A Biokovo természetes szépségével, növény- és állatfajaival örvendezteti ...

A Kék- és Vörös-tó Imotskiban

Horvátország nem csak a tengerparti városokról szól. A Makarska Riviéra hátországában van egy érdekes város, melyet Imotskinak hívnak. Minden évben egyre több turista látogatja meg, és a legfőbb látványosságai a Kék- és a Vörös-tó. Mint láthatja a képekről, a tavak gyönyörűek és megéri egy napra kirándulni itt....

A legjobb szálláshelyek Split