Novalja Horvátország fő strand és buli célpontjaként volt ismert.
Úgy döntöttem, hogy 2020. június 18-án teszek egy esti sétát a város központjában, hogy ellenőrizzem a hangulatot, miután Horvátország megnyitotta határait és elkezdte fogadni a vendégeket az Európai Unióból.

Novalja újra életre kel
Novalja újra életre kel

Esti séta a Riván Novaljában

A Riván történő séta közben tényleg meglepődtem. Novalja elkezdte a korrekt turisztikai tevékenységet, és mondhatom, hogy sikeresen felépült a COVID--19 járványból. Ahogy várható volt, nincs embertömeg, csak kisebb csoportok járnak fel-alá vagy üldögélnek a kávéházakban.
Észrevettem, hogy majdnem minden bár és étterem kinyitott, és félig tele voltak emberekkel.
Becslésem szerint az emberek száma fele akkora, mint 2019 ugyanezen időszakában.

A bárok félig tele vannak Novaljában 2020. júniusában
A bárok félig tele vannak Novaljában 2020. júniusában

Ugyanez a helyzet az éjszakai szórakozóhelyekkel, melyeket elkezdtek megtölteni az emberek. Még mindig szükséges a távolságtartás és tiszteletben kell tartani az összes az éjszakai szórakozóhelyek működésére vonatkozó korlátozást.

Az éjszakai szórakozóhelyeken kötelező a távolságtartás
Az éjszakai szórakozóhelyeken kötelező a távolságtartás

Úgy hiszem, hogy ez a fajta ellenőrzött turizmus, amely nem vonz embertömegeket, lenyűgöző lehet sokak számára, akik csendesebb módon élvezhetik szabadságukat. Továbbá, mivel több EU ország között is meg fognak nyílni a határok, Novalja egyre több és több turistát fog fogadni, az előrejelzések szerint akár a tavalyi szám 50%-át is elérheti, amely jó és valamelyest meghittebb szórakozást garantál idén.


Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Croatia.