A Horvátországba történő közlekedés leggyakoribb típusai az autó, a busz, a repülő és a vonat .

A közeli országokból, például Szlovéniából, Németországból vagy Ausztriából érkezők által leggyakrabban használt közlekedési eszköz az autó. A látogatók és a helyiek véleménye szerint az utak Horvátországban jók.Különösen kiemeltek az A1-es és az A6-os autópályák, amelyek Horvátország fővárosát, Zágrábot kötik össze Rijekával és Pločeval. Az autópálya használatáért útdíjat kell fizetni Horvátországban, de cserébe megkapja azt a kényelmet, amely számos pihenőhelyet, kivételes utat és 130 kilométer per órás sebességkorlátozást foglal magában.

A másik oldalon, egyes kis turisztikai helyeken az utak általában keskenyek és hiányoznak a parkolóhelyek. Ezért fontos, hogy ellenőrizze a szállodatulajdonosnál, hogy a parkolás garantált-e és ingyenes-e.

Ha nem szeretne saját autóval utazni, akkor a busz alternatíva lehet. Minden horvát turisztikai célpont jól kapcsolódik egymással. A nyári szezonban a vonalak száma sokkal nagyobb. Például naponta körülbelül 30 buszjárat köti össze Splitet és Dubrovnikot. A buszjegyet online is lefoglalhatja, vagy vásárolhat a busz pályaudvaron, amelyiket szeretné. Az online foglalás előnye a garantált hely.

A vonatközlekedés nem olyan népszerű, mint a busz, főleg a vasútvonalak és a szükséges infrastruktúra hiánya miatt. A leghíresebb vasútvonal a Split - Zágráb, amely a nyári szezonban naponta négyszer közlekedik.

Horvátországban kilenc repülőtér van. A repülőtérrel rendelkező helyek: Zágráb, Split, Dubrovnik, Rijeka, Bol, Zadar, Lošinj, Eszék és Pula. Ha olyan országból érkezik, amely nagyon távol van Horvátországtól, akkor a repülőgép jó megoldás.
2018-tól Dél-Korea közvetlen járatot vezetett be a zágrábi repülőtérre, amely heti három alkalommal jár.

Horvátország vonzó
Horvátország vonzó

Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Croatia Travel.