„A szem, az elme és a szív eljuttat bennünket arról, ami látható, ahhoz, ami nem látható.” Ez az, amit a leghíresebb biokovoi kutató Dr. Jure Radić szerzetes mondott erről a misztikus hegyről, amely a Makarska Riviéra hátországában található.

A Biokovo természetes szépségével, növény- és állatfajaival örvendezteti meg látogatóit, 2020 óta pedig a fő látványosság a Skywalk, ami egy kis sétány, amely teljesen üvegből készült.

A csodálatos skywalk élmény
A csodálatos skywalk élmény
Biokovo formák
Biokovo formák

A Biokovo Természetvédelmi Park Helyszíne

A park főbejárata Podgora hátországában található, egy kis tengerparti helyen, amely Makarskától délre található. A bejárathoz vezető út jó, a park autóval könnyen megtalálható és megközelíthető.

Makarska látképe1
Makarska látképe1
Makarska látképe2
Makarska látképe2

Felnőttek számára a park látogatásának ára 50 kuna, a parkon belüli közlekedési eszköztől függetlenül. A 7 évesnél fiatalabb gyermekek számára a belépés díjtalan.
A belépőjegyek a park bejáratánál vásárolhatók meg.

A Biokovo Parkon belül sok útvonal található
A Biokovo Parkon belül sok útvonal található

A park megközelíthető autóval, kerékpárral, motorral, túraként vagy gyalog. A leggyakoribb látogatási mód az autó, hiszen a Biokovo út 23 kilométer hosszú, és csak azoknak ajánlott a gyaloglás, kerékpározás vagy túrázás, akik jó fizikai állapotban vannak.

Itt egy lista olyan dolgokról amit érdemes alaposan elolvasni, és észben tartani mielőtt a parkba érkezik:

  • Viseljen sportcipőt papucs helyett. Kényelmesebben fogja magát érezni így, ha a hegyekben sétál.

  • Ha autóval tervez jönni, (a legtöbben így tesznek) fontos tudnia, hogy a Biokovo út egysávos, így jó vezetési készségre van szükség. Biztosítsa, hogy az autója jó állapotban legyen. Nagyrészt első és második fokozatban fog vezetni.
    Töltse fel az üzemanyagot mielőtt a parkba érkezik. Fontos tudni, hogy az aszfalt több helyen is töredezett, így az út nem igazán alkalmas alacsony felfüggesztéssel rendelkező sportautók számára.

  • A biokovoi utat egészen Sv Jure-ig, a legmagasabb biokovói csúcsig megmászni nagyjából egy órába telik.

  • Az autókat csoportokban, óránként engedik be a parkba. Ez azt jelenti, hogy a park bejáratánál esetleg várnia kell valamennyit, de legfeljebb egy órát.

  • A park minden nap reggel 6-tól este 8-ig van nyitva. A belépés a parkba este 7 óráig lehetséges.

  • A Skywalk, a park leghíresebb látványossága a Biokovo út 13. kilométerénél található. Néhány látogatónak, aki nem akar tovább menni, ez a látogatás végső célja, míg mások a hegy csúcsáig mennek. Fél órába telik elérni a Skywalkot a park bejáratától.

  • A Biokovo út mentén számos tanösvényt is találhat, így ha van ideje, látogassa meg ezeket is.

A Biokovo út
A Biokovo út
A Skywalk különleges Horvátországban
A Skywalk különleges Horvátországban

A Biokovo Természetvédelmi Park leghíresebb látványossága az úgynevezett Skywalk. Ez egy üveg sétány a Biokovo út 13. kilométerénél. A sétány körülbelül 25 méter hosszú, és az üvegen sétálás elképesztő élménye mellett gyönyörű látványt biztosít a Makarska Riviéráról.

Mint láthatja a képekről, minden látogató izgatott ettől a különleges horvátországi élménytől. Ez 2020 egyik fő turista látványossága, és egy kihagyhatatlan hely Split és a Makarska Riviéra látogatói számára.
Andrej Plenković horvát miniszterelnök részt vett ennek a csodás helynek a nyitóünnepségén.

A Skywalk tökéletes egy szelfihez
A Skywalk tökéletes egy szelfihez
Néhányan félnek lenézni a Skywalkon
Néhányan félnek lenézni a Skywalkon

Mint minden más köztéren, a parkban az epidemiológiai intézkedéseket be kell tartani a látogatók egészsége és biztonsága érdekében. A parkban a maszkviselés nem kötelező, mert ez egy nyílt tér.
A parkban az együtt érkező emberek között 1,5 méteres távolságot kell tartani. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja a Vrata Biokova éttermet a parkban, akkor szükséges a kéz fertőtlenítése.


Zvonimr Peran     2021-07-10

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Croatia.