A Banj strand Sibenik két városi strandjának egyike (a másik a Jadrija strand). Ha úgy dönt, hogy nyaralását valahol Sibenik központjában tölti, akkor valószínűleg sok időt fog eltölteni a Banjon.

A Banj strand
A Banj strand

A Banj strand látványosságai

A Banj a legjobb hely, hogy élvezzük a napot és a tengert Sibenik központjában.
Leginkább kavicsos strand, strandbárral, ingyenes zuhanyzóval, ingyenes öltözőhellyel és napozóágyak bérlésével.

A strand kerekesszékkel is megközelíthető. A sekély víz miatt olyan embereknek és gyermekeknek is jó, akik nem tudnak úszni.

Banj másik látványossága a gyönyörű panorámás kilátás Sibenikre, amely magában foglalja a katedrális és az erődök látványát is.

Az úszás után ideje, hogy tartson egy kis szünetet és elfogyassza kedvenc italát. Erre a célra alkalmas a Petrus kávéház és étterem, amely a strand közelében található.
A Petrusban egy kávé ára 13 kuna (nagyjából 1,8 euró).
A Petrus éjszakai szórakozóhely is egyben, és a nyári estéken strandpartikat rendeznek.

A belépés a strandra díjtalan.

A Banj strand játszótere
A Banj strand játszótere

Amint a térképen is látható, a Banj csak néhány száz méterre található Šibenik központjától.

A strandra autóval vagy gyalog lehet eljutni. Ha úgy dönt, hogy autóval megy, a GPS segítségével keresse meg a strandot.
Van ingyenes parkoló is a strand közelében, de a nyári hónapokban ezeket a parkolóhelyeket gyorsan elfoglalják. Ennek alternatívájaként van egy fizetős parkoló is a közelben, melynek ára 20 kuna (nagyjából 3 euró) az egész napra.
Ha úgy dönt, hogy gyalog megy a városközpontból, akkor, kövesse part vonalát. A séta a város központjából a strandig 20 percet vesz igénybe.


Zvonimr Peran     2020-12-04

Élvezem Horvátországot, a gyönyörű országot érdekes helyekkel, történelemmel, kultúrával és emberekkel. Szeretném, ha Ön is élvezné.
Vegye fel velem a kapcsolatot az info@croatia-tourism.com e-mail címen, vagy az alábbi űrlap segítségével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítünk a legjobbat megtapasztalni Banj Sibenik.